Letölthető az első Arch Linux ISO ami 6.9 kernellel üzemel

A 2024. júniusi Arch Linux ISO pillanatképe már letölthető a Linux kernel 6.9-es verziójával azok számára, akik a népszerű gördülő kiadású disztribúciót tervezik új számítógépeken telepíteni.

Az Arch Linux 2024.06.01 az első Arch Linux ISO pillanatkép, amely alapértelmezés szerint a legújabb és legjobb Linux 6.9-es kernel sorozattal érkezik.

Az Arch Linux 2024.06.01-et alapértelmezés szerint a 6.9.3-as Linux kernel hajtja. Ez a kernel néhány hete érkezett az Arch Linux stabil tárolóiba, vagyis a rendszerüket rendszeresen frissítő meglévő felhasználók megkapták az új kernelverziót.

Az Arch Linux 2024.06.01 tartalmazza a 2024 májusában kiadott összes frissített csomagot is. Ezenkívül az Arch Linux 2024. júniusi ISO pillanatképe tartalmazza a legújabb Archinstall 2.8 menüalapú telepítőt, amely 2024. április 15-én jelent meg.

Ez a verzió az ESP rendszerpartíció alapértelmezett méretét 1 GB-ra csökkenti, hogy a felhasználók többé ne fogyjanak ki a tárhelyből.

Frissíti a mikrokódkezelést, és hozzáadja az udev sync-et az lsblk elé, amely a formázást követi az automatikus particionálás javítása érdekében.

Az Archinstall 2.8 telepítője, hozzáadja a billentyűzetkiosztás beállításának lehetőségét a minimális telepítéshez, javítja a telepített csomagok megjelenítését az összes profilhoz, és kijavítja a Btrfs beillesztési beállításait, a GRUB rendszerindító könyvtárát, az fstab sorvégződéseket, a tesztelési tárolók engedélyezését, az egyéni tükröket, valamint a /home partíció kezdetét és hosszát érintő különféle problémákat.

Az Arch Linux 2024.06.01 letölthető a hivatalos webhelyről . Természetesen ez az ISO-kiadás csak az új telepítésekhez szól, mivel a meglévő Arch Linux-felhasználók a sudo pacman -Syu parancsot kedvenc terminálemulátorukban futtatva tarthatják naprakészen telepítéseiket .

Vélemény, hozzászólás?