Lubuntu 24.04 LTS tartalmazni fog egy Snap telepítési monitort a simább élmény érdekében.

A Lubuntu 24.04 LTS-ben integrálva lesz egy Snap telepítési monitor a jobb élmény érdekében Ez a funkció alacsony szintű hardvereket használó felhasználóknak lett kifejlesztve.

A Lubuntu fejlesztője, Simon Quigley elmondta, hogy a közelgő Lubuntu 24.04 LTS (Noble Numbat) kiadás tartalmazni fog egy új eszközt.

A Lubuntu mindig is ismert volt a piacon a legkönnyebb Ubuntu változataként, és a közelgő Noble Numbat sorozattal a Lubuntu fejlesztői azt akarják, hogy a felhasználók jobb élményben részesüljenek Snaps-el és anélkül is. Azért “anélkül”, mert a Lubuntu az egyetlen hivatalos Ubuntu változat (jelenleg), amely lehetővé teszi a Snap-mentes rendszer telepítését a Minimális telepítési lehetőség használatával a Calamares telepítőben.

Mivel valószínűleg alacsony szintű hardverre szeretnél Lubuntu-t telepíteni, a Lubuntu 24.04 LTS-el egy jobb élményben lesz részed az új Snap telepítési monitorral, amit Simon Quigley fejlesztett a közelgő kiadásra.

Az új Snap telepítési monitor (lubuntu-snap-installation-monitor) két Snap-alapú segédeszközből áll, mégpedig a snap-seed-glue-ból, ami egy parancssori eszköz a Snap-ek előtelepítésére, és a simple-snap-preseed-dialog, ami vizuálisan tájékoztatja a felhasználót az első indításkor, hogy háttérben futó folyamatok vannak, és hogy mikor lesz befejezve a folyamat, hogy tudják mikor kezdhetik használni a Snap alkalmazást.

„Az első indításkor, legyen az élő ISO vagy a frissen telepített rendszered, a Snap-eknek van egy kezdeti beállítási folyamata, amelyben a letöltött Snap-eket kicsomagolják, felszerelik, és telepítettnek jelölik. Ezt nevezik előtelepítési folyamatnak, és sok alacsony szintű hardverrel rendelkező felhasználót zavarba hoz, amikor nem tudják azonnal elindítani a Snap alkalmazásukat az első indítás után”, magyarázza Simon Quigley.

Ezen a Snap telepítési monitoron kívül, a Lubuntu 24.04 LTS tartalmazni fog egy frissített Calamares telepítőt új lehetőségekkel a Lubuntu telepítési élményének javítására, egy opcionális Wayland munkamenetet a alapértelmezett X11 mellett, és egy új „Első Indítás” képernyőt, ahol kiválaszthatod a Wi-Fi hálózatot, és beállíthatod az alapértelmezett rendszer nyelvét a Lubuntu kipróbálása vagy telepítése előtt.

Vélemény, hozzászólás?