Megjelent a VirtualBox 7.0.16

Megjelent a VirtualBox 7.0.16 kezdeti támogatással a Linux 6.8 és 6.9 rendszermagokhoz

A mai napon az Oracle kiadta a VirtualBox 7.0.16-ot, amely a nyílt forráskódú, ingyenes és többplatformos virtualizációs szoftverének új stabil frissítése.

Három hónappal a VirtualBox 7.0.14 után érkezik a VirtualBox 7.0.16 kiadás, amely bevezeti a 6.8-as Linux kernel kezdeti támogatását a Linux Guest Additions programba.

Ami azt jelenti, hogy mostantól a Linux 6.8-as kernel által hajtott disztribúciók is futtathatók virtuális gépeken belül.

Kezdeti Támogatás

A VirtualBox 7.0.16 kezdeti támogatást is nyújt a közelgő Linux 6.9-es kernelsorozathoz.

Mind a Linux vendégei, mind a gazdagépek számára, lehetővé téve a VirtualBox telepítését egy 6.9-es Linux kernelt futtató gépen.

Valamint a Linux 6.9-es rendszermaggal hajtott GNU/Linux disztribúciók futtatását. virtuális gépek.

Ez a kiadás lehetőséget ad arra is, hogy megakadályozza a VirtualBox kernelmodul automatikus betöltődését a rendszerindítás során azáltal mod_name.disabled=1, úgy hogy paramétert ad a kernel parancssorához.

Javítja a legutóbbi Linux disztribúciókon észlelt UBSAN figyelmeztetéseket, és javítja a Linux kernel 6.6 LTS -ben bevezetett mk_pte figyelmeztetést. .

Kijavítja a VirtualBox kernelmodulok felépítését a GCC 13.2-vel szemben.

Kijavítja a Linux virtuális gép összeomlását néhány újabb AMD CPU modellnél, és kijavítja azt a hibát, amikor a VBox.sh rossz VBoxSVC IPC foglalatot törölt a virtuális gépen.

Az Intel gazdagépeken, kijavítja azt a problémát, amikor az EHCI-vezérlő rosszul kezelte a csomagokat

kijavítja a macOS-gazdagépek problémáját, amikor az App Nap volt. befolyásolja a virtuális gép teljesítményét.

Ez a kiadás általános hangfejlesztéseket, grafikus fejlesztéseket is bevezet a Windows Guest Additions szolgáltatáshoz.

A Windows vendégfolyamatainak jobb elindítását a megfelelő Windows-munkamenetben, valamint frissíti a VBoxManage és a vboximg használati adatait és dokumentációját.

A VirtualBox 7.0.16-ban bevezetett változásokkal kapcsolatos további részletekért tekintse meg a hivatalos weboldal változásnaplóját.

Ne felejtsc el letölteni és telepíteni az Oracle VM VirtualBox Extension Pack csomagot is

Vélemény, hozzászólás?